Synfig Issue Tracker
star_faded.png
Please log in to bookmark issues
bug_report_small.png
CLOSED  Bug report #743  -  Preview window doesn't play unless jack enabled
Posted Dec 24, 2014 - updated Jan 05, 2019
action_vote_minus_faded.png
0
Votes
action_vote_plus_faded.png
icon_info.png This issue has been closed with status "Fixed" and resolution "RESOLVED".
Issue details
  • Type of issue
    Bug report
  • Status
     
    Fixed
  • Assigned to
    Not assigned to anyone
  • Progress
       
  • Type of bug
    Not triaged
  • Likelihood
    Not triaged
  • Effect
    Not triaged
  • Posted by
     Yu Chen
  • Owned by
    Not owned by anyone
  • Time spent
    1 hour
  • Category
    Not determined
  • Resolution
    RESOLVED
  • Priority
    Needs to be fixed
  • Targetted for
    icon_milestones.png 1.0
  • Tags
    icon_customdatatype.png Not determined
  • Difficulty
    icon_customdatatype.png Not determined
Issue description
preview window's "play" doesn't work, unless you turn on jack.
Steps to reproduce this issue
Nothing entered.

#2
Comment posted by
 Konstantin Dmitriev
Dec 24, 14:52
Please make sure that you have no jack server running in the background when you hit play (with jack button disabled). The current implementation of Preview Window we have MLT support, so it might lock if audio device is busy (i.e. occupied by jack daemon, for example).
#3
Comment posted by
 Yu Chen
icon_reply.pngDec 25, 02:35, in reply to comment #2


Konstantin Dmitriev wrote:
Please make sure that you have no jack server running in the background
when you hit play (with jack button disabled).
  1. File->Preview
  2. Terminal: killall jackd -9
jackd: no process found
  1. Click "Play" button, doesn't work
  2. Toggle on "Jack" and "Play" works.
  3. Again Terminal: killall jackd -9
  4. Again "Play" doesn't work.


My workstation is Fedora 21.
#4
Comment posted by
 Yu Chen
Dec 25, 02:49
One more thing I guess that is related: When jack button on canvas view window toolbar is enabled, the play/stop doesn't work in expected way:

Open a new file by default with 5s time

In normal situation without Jack enabled:
  1. Play the animation by clicking "Play", till it ends at 5s.
  2. Click "Skip to begin" button, The animation is staying at frame 0.


In Jack enabled situation:
  1. Play the animation by clicking "Play", till it ends(freezes) at 5s.
  2. Click "Skip to begin" button, The animation continues playing.


It seems when jack enabled, the playing doesn't stop at the end frame.
#5
Comment posted by
 Konstantin Dmitriev
Jan 07, 13:15
Fixed in master branch - https://github.com/synfig/synfig/commit/5481bae526597c5613f14d38ea5ccce995bd4d83

The issue was updated with the following change(s):
  • This issue has been closed
  • The status has been updated, from New to Fixed.
  • This issue's progression has been updated to 100 percent completed.
  • The resolution has been updated, from Not determined to RESOLVED.
  • Time spent on this issue, from No time spent to 1 hour.