Synfig Issue Tracker
star_faded.png
Please log in to bookmark issues
bug_report_small.png
CLOSED  Bug report #345  -  FFMPEG and Unrecognized option 'loop_input'
Posted Feb 27, 2013 - updated Jan 05, 2019
action_vote_minus_faded.png
0
Votes
action_vote_plus_faded.png
icon_info.png This issue has been closed with status "Fixed" and resolution "RESOLVED".
Issue details
  • Type of issue
    Bug report
  • Status
     
    Fixed
  • Assigned to
     Konstantin Dmitriev
  • Progress
       
  • Type of bug
    Not triaged
  • Likelihood
    Not triaged
  • Effect
    Not triaged
  • Posted by
     tmdmelo
  • Owned by
    Not owned by anyone
  • Category
    Rendering
  • Resolution
    RESOLVED
  • Priority
    Not determined
  • Targetted for
    icon_milestones.png 0.64.1
  • Tags
    icon_customdatatype.png Not determined
  • Difficulty
    icon_customdatatype.png Easy
Issue description
Rendering through FFMPEG raises an error. That's because the option "-loop_input" is deprecated/gone and "-loop 1" should be used instead.

ffmpeg version 1.1.2 Copyright (c) 2000-2013 the FFmpeg developers
built on Feb 21 2013 12:45:43 with gcc 4.7.2 (GCC)
configuration: --prefix=/usr --disable-debug --disable-static --enable-avresample --enable-fontconfig --enable-gpl --enable-libass --enable-libbluray --enable-libfreetype --enable-libgsm --enable-libmodplug --enable-libmp3lame --enable-libopencore_amrnb --enable-libopencore_amrwb --enable-libopenjpeg --enable-libopus --enable-libpulse --enable-librtmp --enable-libschroedinger --enable-libspeex --enable-libtheora --enable-libv4l2 --enable-libvorbis --enable-libvpx --enable-libx264 --enable-libxvid --enable-postproc --enable-runtime-cpudetect --enable-shared --enable-version3 --enable-x11grab
libavutil 52. 13.100 / 52. 13.100
libavcodec 54. 86.100 / 54. 86.100
libavformat 54. 59.106 / 54. 59.106
libavdevice 54. 3.102 / 54. 3.102
libavfilter 3. 32.100 / 3. 32.100
libswscale 2. 1.103 / 2. 1.103
libswresample 0. 17.102 / 0. 17.102
libpostproc 52. 2.100 / 52. 2.100
Unrecognized option 'loop_input'.
Error splitting the argument list: Option not found
Steps to reproduce this issue
Render any file with FFMPEG

#2
Comment posted by
 tmdmelo
Feb 27, 20:01
A file was uploaded. patch to replace "-loop_input" with "-loop 1" in the ffmpeg module.icon_open_new.png This comment was attached:

Here's a patch to fix this issue.
#3
Comment posted by
 JF
icon_reply.pngAug 24, 20:09, in reply to comment #2


tmdmelo wrote:
A file was uploaded. patch to replace "-loop_input" with
"-loop 1" in the ffmpeg module. This comment was attached:

Here's a patch to fix this issue.


That patch looks to be C++ code. So I need to install all the ffmpeg source code, make sure I have a compatible C++ compiler, get it all set up on my Windows system with all the right directories and setup and everything, and completely recompile and update my ffmpeg installation, so that synfig will render to something better than a simple gif animation (which renders very poorly on my simple "Knight Rider" tutorial animation)?

Maybe I could just get a fixed installation exe and just reinstall synfig with it. It's tough if everybody who uses synfig needs to be a programmer (which I do happen to be).

Just my thought on the matter.