Synfig Issue Tracker
star_faded.png
Please log in to bookmark issues
bug_report_small.png
CLOSED  Bug report #110  -  Alpha bug with indexed images
Posted Dec 19, 2012 - updated Jan 05, 2019
action_vote_minus_faded.png
0
Votes
action_vote_plus_faded.png
icon_info.png This issue has been closed with status "Closed" and resolution "RESOLVED".
Issue details
  • Type of issue
    Bug report
  • Status
     
    Closed
  • Assigned to
     djay
  • Progress
       
  • Type of bug
    Not triaged
  • Likelihood
    Not triaged
  • Effect
    Not triaged
  • Posted by
     Imported User
  • Owned by
    Not owned by anyone
  • Category
    Import
  • Resolution
    RESOLVED
  • Priority
    Not determined
  • Targetted for
    icon_milestones.png Not determined
  • Tags
    icon_customdatatype.png Not determined
  • Difficulty
    icon_customdatatype.png Not determined
Issue description
nobody:

System: Ubuntu 11.04 32bits, with Synfig installed using the latest deb package for release candidate '0.63.00 RC2'

Description:

Importing images with indexed palette of colors cause a strange problem with the alpha channel, apparently, every number of colors from the indexed palette are taken as the color 'zero' of the palette, which has the alpha information for the image, notice this won't happen with an image that doesn't have transparency/alpha information.
Steps to reproduce this issue
Nothing entered.

#6
Comment posted by
 djay
Jun 23, 21:33
fixed in https://github.com/synfig/synfig/pull/190